Рейтинг@Mail.ru
USD
381.47
EUR
446.97
RUB
4.7393
GEL
141.58
2025 թ. դեկտեմբերի 21, կիրակի
եղանակը
Երևանում
-4

Հայաստանում պահածոների արտադրության ծավալը 2013 թվականի հունվարին ավելացել է 2.5 անգամ և կազմել է 207.2 տոննա

01.03.2013, 14:53
Հայաստանում արտադրված պահածոների ընդհանուր ծավալը 2013 թվականի հունվարին կազմել է 207.2 տոննա` 2012թ.–ի նույն ժամանակահատվածի համեմատ կրճատվելով 2,5 անգամ, հաղորդում է Ազգային վիճակագրական ծառայությունը։
Հայաստանում պահածոների արտադրության ծավալը 2013 թվականի հունվարին ավելացել է 2.5 անգամ և կազմել է 207.2 տոննա
ԵՐԵՎԱՆ, 1 մարտի. /ԱՌԿԱ/. Հայաստանում արտադրված պահածոների ընդհանուր ծավալը 2013 թվականի հունվարին կազմել է 207.2 տոննա` 2012թ.–ի նույն ժամանակահատվածի համեմատ կրճատվելով 2,5 անգամ, հաղորդում է Ազգային վիճակագրական ծառայությունը։
Միաժամանակ հունվարին մսի պահածոների արտադրության աճ է գրանցվել մինչև 28 տոննա` 2012 թվականի հունվարի 40.3 տոննայի դիմաց (անկումը` 30,5%–ով)։

Բացի այդ, վիճակագրական տվյալների համաձայն, հաշվետու ժամանակահատվածում արտադրվել է 66,2 տոննա բանջարեղենի պահածո` 2012թ.–ի հունվարի 23.2 տոննայի դիմաց (աճը` 30.5 տոկոսով)։

2013 թվականի հունվարին արտադրվել է ընդամենը 0.1 տոննա պահածոյացված լոլիկ։

Վիճակագրության համաձայն, մրգային պահածոների արտադրության ծավալը կազմել է 2 148,4 տոննա, ինչը 0,7 տոկոսով ավել է 2011թ.–ի նույն ժամանակահատվածի ցուցանիշից։

Միաժամանակ հաշվետու ժամանակահատվածում արտադրվել է 9.2 տոննա կետչուպ, ինչը 2.1 տոկոսով ավելի է նախորդ տարվա ցուցանիշից, 824,1 հազար լիտր բնական հյութ (2012թ.–ի հունվար նոյեմբերին գրանցված 490.1 հազար լիտրի դիմաց` 68.1% աճ)։  --0—